Quin temps farà aquesta tardor ?

Segons els mapes meteorològics, ens espera més calor i menys pluja

Tiempo de lectura: 2'

Actualizado 12:22

Tot i que hi ha hagut dies d'aquest mes de setembre on la calor ha estat intensa, meteorològicament ja estem a la tardor. I, de fet, molts dies d'aquest mes les temperatures han estat per sota del que toca. Per sort, ha plogut bastants dies, una pluja que ha estat molt benvinguda ja que ha remullat els boscos i els conreus i ha fet aparèixer bolets.

Com serà aquesta tardor en quant al temps ? Doncs segons els mapes meteorológics es preveu que, després d'un setembre on ha fet més fred del que tocaria, tindrem un mes d'octubre amb unes temperatures més altes de que caldria esperar i, a més, plourà menys, en un mes, el d'octubre, on normalment la pluja té més presència.

Especialment al sector oriental i del Pirineu i Prepirineu serà on la manda de pluja es noti més. Sobre el mes de novembre, els mapes també apunten a que serà un mes amb temperatures més altes del que tocaria, tot i que aquesta anomalia no serà tan marcada con a l'octubre. Pel que fa a les precipitacions, serà un mes normal al conjunt de Catalunya, la qual cosa és una molt bona notícia. I si parlem del darrer mes de l'any, el desembre presentarà els típics anticiclons hivernals, que bloquejaran les borrasques i portaran les primeres boires importants, fent que plogui poc.

El desembre també serà un mes on les temperatures estaran lleugerament per damunt del que seria normal per aquestes dates. En definitiva, temperatures més altes del normal i les pluges, tot i que arribaran, seran més escases del que tocaria. Aquesta i altres notícies les pots escoltar cada dia a CADENA 100.

LA MILLOR VARIETAT MUSICAL AMB XAVI CAMINALS

Locutor de CADENA 100, pots escoltar Xavi Caminals posant-te la millor varietat musical cada dia, de dilluns a divendres, des de les 11 fins a les 15 hores. Gaudeix dels números 1 de la música nacional i internacional cada matí.