Quin dia comença la primavera aquest 2024?

Els amants de l'estació de les flors ja esperen amb ànsia l'arribada d'aquesta època.

Tiempo de lectura: 1'

Actualizado 16:16

Els amants de la primavera esperen la seva arribada amb moltes ganes. Aquesta estació en què els camps floreixen, el sol cada cop s'amaga més tard i surt més aviat, i les temperatures se suavitzen, encara que comporta també l'arribada d'al·lèrgies, cada vegada és més a prop.

És tal l'efecte del canvi climàtic i les altes temperatures del mes de gener que fins i tot s'avançarà quinze dies la floració dels ametllers, un espectacle natural molt bonic que avança el començament de l'estació de les flors i els dies més llargs. Però... Quan comença realment la primavera aquest 2024 a Espanya?

Segons l'Observatori Astronòmic Nacional, a l'hemisferi nord, la primera d'aquest any comença el dimecres 20 de març de 2024 a les 4.06. Durarà noranta-dos dies i 18 hores, per la qual cosa acabarà el 20 de juny, quan deixarà pas a l'estiu. Normalment, l'inici d'aquesta estació, o equinocci, té lloc entre el 19 i el 21 de març, ja que ve marcat per l'instant en què la Terra està en una determinada posició en la seva òrbita al voltant del Sol.