La marmota Phil pronostica que l'hivern té els dies comptats

El Canadà i els Estats Units celebren cada 2 de febrer el Dia de la Marmota, una tradició per predir l'inici de la primavera, que aquest any s'avançarà.

Tiempo de lectura: 1'

Actualizado 08 MAR 2024

La Marmota Phil ha "parlat": l'hivern té els dies comptats. Una cosa que a Espanya ja sospitàvem després de gairebé dues setmanes de temps primaverals a ple hivern.

El Dia de la Marmota se celebra cada 2 de febrer al Canadà i Estats Units. Aquesta és la 138a edició d'un esdeveniment que se celebra a Pensilvània i atrau milers de visitants cada any. Segons la tradició, aquesta reconeguda mascota és l'encarregada de pronosticar quant de temps li queda a l'hivern i, per tant, quan començarà la primavera.

La marmota, coneguda com a Punxsutawney Phil, utilitza un peculiar mètode per predir el temps. Segons els experts en aquesta matèria, quan l'animal surt del cau cal estar molt atents a com reacciona en veure la seva ombra: si s'espanta es dona per fet que l'hivern continuarà sis setmanes més, però si roman tranquil·la significa que la primavera arribarà aviat.

Així ho hem explicat a cadena 100.

LA MILLOR VARIETAT MUSICAL AMB XAVI CAMINALS

Quan pots escoltar a Xavi Caminals? La resposta és senzilla: sintonitza CADENA 100, de dilluns a divendres, d'11 a 15 hores, just després de 'Buenos días, Javi y Mar!'.

El nostre company s'encarregarà de posar-te aquests 45 minuts de música sense interrupcions de la millor varietat musical, que és el senyal d'identitat d'aquesta casa. Sintonitza la teva ràdio amb CADENA 100!