L'alternativa quotidiana per mantenir la forma física

Aquest exercici ens farà cremar més calories i millorarà la nostra salut cardiovascular

Tiempo de lectura: 1'

Actualizado 12 SEP 2024

Un nou estudi de la Universitat de Tulane, als Estats Units, ha trobat una nova manera d'afavorir la nostra forma física amb una altra activitat igualment quotidiana: pujar escales. Segons els experts, pujar aproximadament 50 esglaons diaris podria reduir en un 20% el risc de malaltia cardiovascular.

Un tram mitjà d'escales conté uns deu graons, per tant, estaríem parlant de l'equivalent a pujar a un quart o cinquè pis. Si no tenim escales al nostre edifici o vivim en una casa, podem fer repeticions o buscar escales en parcs o recintes esportius al nostre abast per incloure aquest beneficiós exercici a la nostra rutina diària.

Les pujades ràpides d'escales d'alta intensitat són una manera efectiva de millorar la capacitat cardiorespiratòria, especialment per a aquells que no poden complir amb les recomanacions actuals d'activitat física, en referència als estàndards moderns que tenen com a principal opció d'exercici físic el treball de gimnàs, no accessible per a tots per diferents circumstàncies.

Beneficis de pujar escales

  • Millora la salut cardiovascular
  • Augmenta la nostra resistència
  • Crema més calories que no pas caminar per la intensitat de l'exercici
  • Allibereu més endorfines per la mateixa intensitat de l'activitat
  • És accessible per a tothom

L'estudi es va fer a l'últim trimestre del 2023 i la Universitat de Tulane va observar els beneficis d'exercitar-se pujant escales en un total de 458.860 adults.